Kundeservice

+45 3841 0389

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Festplanlægning med et stramt budget

Det problem, som mange støder på, er at festens omkostninger tit overskygger de dejlige minder, og det kan ofte resultere i "gæld tømmermænd".

06. april 2014
Festplanlægning med et stramt budget

Lav et budget med realistiske forventninger

Det er meget vigtigt at holde sig til et budget og planlægger festen lidt i forvejen. Vi anbefaler at bruge ca. 6-12 måneder på planlægning og på den måde kan man spare op til festen og lave et ordentligt budget. Det er en god ide at oprette en sparkonto, hvor man overfører lidt penge hver måned til festen.

For at kunne holde en succesfuld fest med et stramt budget, er det også meget vigtigt at sætte realistiske forventninger. Det kan være en god ide at tænke på 3 mål, som du ønsker at opnå med festen. For eksempel hvis du skal holde en jubilæumsfest, er dit mål at ære ægteparret eller handle festen mere om at samle hele familien?

Skær ned for omkostninger

Da de forskellige omkostninger hurtigt kan stige, skal man være kreativ for at spare penge. Det er en god ide at overveje om du virkelig har brug for et måltid under festen. Man kunne overspringe middag til fordel for en forlænget cocktailfest med snacks. Man behøver heller ikke at punge ud for en dj, da der findes masser af gratis musik apps og websider, som for eksempel Spotify, Pandora og Youtube, hvor man selv kan lave den perfekte playlist til festen. Man kan også skifte traditionelle invitationskort ud for digitale og online invitationer. Det sparer både tid og penge og ud over det er det også miljøvenligt.

Gør-det-selv

En af de bedste måder at spare penge på er at gøre ting selv. Man kan lave festens dekorationer, selv hvis man ikke er verdens bedste kunstner. Det tager selvfølgelig lidt tid men den ekstra indsats vil give festen et helt enestående udseende. Mad er et andet område hvor man kan spare rigtig mange penge. Man skal bare få fat i en god kogebog og måske en ven eller to, som kan hjælpe med madlavningen. Det er en god ide at prøve nye opskrifter mindst 1 dag før festen, da det ikke er så sjovt hvis det går lidt galt på dagen.