Kundeservice

+45 3841 0389

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Sådan shiner du din have op til den store havefest

23. december 2020

Content DK

Står der havefest i kalenderen? Der er ikke noget mere hyggeligt end en komsammen på en varm sommerdag. Hvis du gerne vil imponere dine gæster, så skal haven stå skarpt, når de ankommer til festen. Derfor er det en god idé at gå i gang med at gøre haven klar i god tid – det kan nemlig godt tage sin tid at få haven i topform. I det følgende kan du hente inspiration til, hvordan du får din have til at skinne, så du kan holde den perfekte havefest.

Investér i nye havemøbler

Er det længe siden, du sidst har købt nye havemøbler til terrassen? Det kan være en af de første ting, du ændrer på, hvis du vil shine din have op. Møblerne kan nemlig godt med tiden se slidte ud, hvis de står i al vind og vejr. Du kan eventuelt investere i møbler til hyggelige siddeområder til dine gæster, hvor de kan sidde og snakke, drikke et glas vin eller nyde den fine have. Har du brug for inspiration til, hvordan du kan indrette en hyggelig have, så er https://herligthjem.dk/ et besøg værd.

Plant blomster i haven

Det er sommer, og blomsterne står i fuldt flor. Vil du imponere dine gæster, så kan du plante blomster rundt omkring i haven. Mangler du et par blomster at plante, så kan du eventuelt besøge dit nærmeste havecenter – her bugner det med blomster og planter i alverdens former og farver. Blomsterne er med til at give et super flot udtryk, som fremstår som en slags pynt – og du kan være med til at sætte dit helt eget præg på haven.

Det er på med arbejdshandskerne

Har du arrangeret en havefest, så er det på med arbejdshandskerne. Det er nemlig en god idé at få ordnet alle de praktiske gøremål i haven, inden gæsterne kommer til havefest i din have. Det vil give dig lyst til at vise den frem, og du kan imponere dine gæster med din flotte have.

Her er et par praktiske ting, du kan gøre for at pifte haven op, så den kan blive klar til gæsterne:

  • Slå græsplænen.
  • Klip hækken.
  • Fjern ukrudt ved fliseterrassen, blomsterbedene og lignende.
  • Beskær træer og buske.
  • Plant de sidste par blomster.

Overvej et festtelt eller en pavillon

Hvis du vil holde en havefest på en varm sommerdag, så er det smart at sørge for, at der er mulighed for skygge. Det kan nemlig hurtigt blive varmt for gæsterne, hvis de skal sidde i bagende sol uden at kunne trække ind i skyggen. Overvej for eksempel at sætte et festtelt eller pavilloner op rundt omkring i haven. De kan både købes og lejes, og det afhænger naturligvis af, om du vil benytte det til kommende lejligheder. Det er imidlertid en rigtig god idé, da gæsterne får mulighed for at trække ind, hvis solen står skarpt, eller hvis det uheldigvis skulle begynde at regne.

Hyggelig belysning i haven danner en festlig atmosfære

Hvis du vil sætte prikken over i’et i din have, inden den store havefest finder sted, så bør du overveje at sætte belysning op. Der findes rigtig mange former for udendørs belysning såsom lyskæder, lamper, lanterner og så videre.

Her er et par gode grunde til at gøre brug af belysning til havefesten:

  • Belysningen skaber en hyggelig og festlig atmosfære, hvilket danner de bedste rammer om din fest.
  • Festen kan snildt fortsætte til langt ud på natten, da du vil have den hyggeligste belysning til at lyse aftenen op.
  • Lyskæder og glimtende lys har en dekorativ og pyntende effekt, der fuldender havefesten.