Kundeservice

+45 3841 0389

Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Sådan vælger du det perfekte telt til overnatning i det fri

27. september 2021

Content DK

Det er populært som aldrig før at smide et telt på ryggen og vandre ud i den danske natur for at finde et smukt og fredfyldt sted at slå lejr for natten. Teltning i det fri er muligt at gøre gratis og lovligt på Naturstyrelsen teltpladser, mens nogle offentligt skove også kan benyttes til fri teltning. Dertil findes også et stort udvalg af private teltpladser og campingpladser.

Derfor er der masser af mulighed for at tilbringe en nat eller to i det fri, hvor du kan koble af og slippe væk fra hverdagens stres og jag for en stund. En telttur i eksempelvis skoven er således lig med ægte livsnydelse, og med naturens beroligende evner, kan du være sikker på, at du vender tilbage til din hverdag med fornyet energi og ekstra mod på tilværelsen.

Men ingen telttur uden det rette udstyr, og her er teltet naturligvis det helt afgørende element. Dit telt beskytter dig mod vind og vejr, og i et land som Danmark hvor vejrforholdene ikke altid er klar på at samarbejde, er et godt telt således afgørende, så du ikke får vand i soveposen, så snart det begynder at dryppe fra oven.

Valg af telt er vigtig for din oplevelse, når du tager ud og campere i det fri, og derfor kan det naturligvis betale sig at vælge at godt telt, så du kan få en god og behagelig tur. Men hvordan finder du frem til et godt telt, der kan sikre den gode campingtur?

Det kan du bl.a. gøre ved at kigge med i denne test af telte, hvor du kan få et overblik over, hvilke telte der egentlig egner sig til en tur i det fri i et dansk klima.

Tænk over størrelse og vægt

Det kan betale sig at gøre sig et par overvejelse, inden du køber dit nye telt. Her er det først og fremmest vigtigt at tænke over størrelse. Hvis du skal campere i det fri, er der gode chancer for, at du kommer til at slæde dit telt rundt på ryggen over længere afstande, hvorfor det kan anbefales at vælge et telt, der er så let som muligt.

Teltet skal naturligvis også have plads til det antal mennesker, som skal benytte det, men der er ingen grund til at vælge et telt med plads til fem, hvis det kun skal bruges af to.